Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό

Η κυβέρνηση προλειαίνοντας την είσοδό μας στο «σφαγείο» του ΔΝΤ, ετοιμάζει το δεύτερο κύμα αντεργατικών ρυθμίσεων με θύμα το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Θεσμοθετείται η απόσυρση του κράτους, ουσιαστικά, από τη χρηματοδότησή του.
Ο κος Λοβέρδος ολοκληρώνει τον εγκληματικό σχεδιασμό που τμήμα-τμήμα υλοποίησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από το 1990 και μετά. Η κυβέρνηση, αποδεχόμενη τις εντολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ, και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κυνικά παραβιάζει ακόμα και συνθήκες τις ΕΕ που ορίζουν ότι οι χώρες-μέλη θεσμοθετούν την κοινωνική τους πολιτική.
Το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα υπονομεύεται. Οι συντάξεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα καρατομούνται. Η μείωση των συντάξεων, αν περάσουν αυτά τα σχέδια, μπορεί να φτάσει και το 30%. Πολύ περισσότερα χρόνια δουλειάς, πλέον, θα απαιτούνται για πολύ μικρότερες συντάξεις.
Όμως, το πιο σπουδαίο είναι ότι αλλάζει με βίαιο τρόπο το χαρακτήρα του συστήματος από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό. Ανοίγει διάπλατα, έτσι, την είσοδο της ιδιωτικής ασφάλισης. Πρόκειται για ολέθρια πολιτική.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, όλοι οι πολίτες πρέπει να βγουν στους δρόμους. Τα κυβερνητικά μέτρα δεν πρέπει να περάσουν. Και αυτό, όπως γνωρίζουμε από την ιστορία, είναι ο μόνος τρόπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: