Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ

Να τους σταματήσουμε

Με ταχυτάτους ρυθμούς κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (υπηρετώντας τις εντολές της ΕΕ, του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου), φέρν0ντας στη Βουλή νέα νομοσχέδια.

Φορολογικό, ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις είναι τα νέα «πακέτα» μέτρων που συμπληρώνουν τα ληστρικά μέτρα που ανακοινώθηκαν το Μάρτη και κινούνται στην ίδια και χειρότερη κατεύθυνση. Η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και οι χαρτογιακάδες του ΔΝΤ (που τους φέρνουν τώρα για να μας κυβερνούν) δεν βλέπουν τις ανθρώπινες ανάγκες αλλά μονάχα αριθμούς κέρδη και ζημιές.

Το φορολογικό νομοσχέδιο διέλυσε πολλές αυταπάτες. Γιατί, τώρα συρρικνώνεται το αφορολόγητο όριο από 12.000 σε 6.000 ευρώ και από κει και πάνω αρχίζει ένα κυνηγητό μικρο-αποδείξεων στο οποίο όποιος δεν ανταποκριθεί θα αναγκαστεί να πληρώσει επιπλέον «χαράτσι». Και δεν είναι μόνο αυτό. Τα νέα τεκμήρια διαβίωσης επιφυλάσσουν νέα αφαίμαξη των μικρομεσαίων εισοδημάτων. Και, βέβαια, μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές για τις μεγάλες επιχειρήσεις, μένουν στο απυρόβλητο οι τόκοι καταθέσεων και ομολόγων, προβλέπονται νέες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο.

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο απαιτεί δουλειά 40 χρόνων για πλήρη σύνταξη. Μια πλήρη σύνταξη που όσοι καταφέρουν να πάρουν θα είναι μειωμένη κατά 30%, μια και ο υπολογισμός των συντάξεων θα γίνεται με βάση τις αποδοχές ολόκληρου του εργάσιμου βίου και όχι της τελευταίας πενταετίας, όπως ισχύει σήμερα. Πλήρη σύνταξη, λοιπόν, και αυτή δραστικά μειωμένη, στα 70 και βάλε, ενώ στα 65 θα λαμβάνεις τη βασική που θα είναι 360 ευρώ. Το κράτος θα δεσμεύεται μόνο γι’ αυτό το μέρος της σύνταξης και το οποίο δεν θα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους, αφού θα υπάρχουν μια σειρά από προϋποθέσεις. Γεγονός που σημαίνει πως για ορισμένους εργαζόμενους μπορεί να μειωθεί ακόμη και στα 200 ευρώ.

Με το νέο εργασιακό νομοσχεδιο η κυβέρνηση, αντί να πάρει μέτρα για την κατάργηση των απάνθρωπων μορφών απασχόλησης (ενοικίαση εργαζομένων, υπεργολαβίες, συμβάσεις έργου, εκ περιτροπής εργασία κ.λπ.), της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και τον... περιορισμό της ασυδοσίας των εργοδοτών κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, νομιμοποιεί τον εργασιακό μεσαίωνα στη χώρα μας.

Κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα αυτά είναι μονοδρομος και δεν υπάρχει άλλη λύση. Μας θέλουν υποταγμένους και μπερδεμένους. Φοβούνται το ενδεχόμενο του λαϊκού ξεσηκωμού, όπως και οι ίδιοι ομολογούν. Ας επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους!!

Οι πρωτοβουλίες συνέχισης των αγώνων και η κλιμάκωσή τους πρέπει να είναι η δικιά μας απάντηση.

•Ενάντια στο «πρόγραμμα σύνθλιψης»

•Για την ανατροπή των μέτρων που ψηφίστηκαν και το φραγμό σε όσα ετοιμάζονται

•Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους

•Ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ και στις ΑΠΕΡΓΙΕΣ!

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ!

ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

Πρωτοβουλία Αγίων Αναργύρων ενάντια στα μέτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: