Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την προσφυγή στο ΔΝΤ.

Η αισιοδοξία και οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν κράτησαν ούτε δυο εβδομάδες. Οι διαβεβαιώσεις του κ. Παπανδρέου ότι δεν χρειάζονται άλλα μέτρα διαψεύστηκαν από αρμοδιότερα χείλη. Το αίτημα που απηύθυνε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είναι σαφές: αρχίζουν οι συνομιλίες για το πρόγραμμα περικοπών που θα αναγκαστεί να εφαρμόσει η Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να δανειοδοτηθεί.

Από τις μέχρι τώρα δηλώσεις Ευρωπαίων επισήμων, αλλά κυρίως του ίδιου του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του κ. Στρος-Καν, συντρόφου του κ. Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή, βγαίνει το συμπέρασμα ότι για τα επόμενα χρόνια ετοιμάζεται η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τα κάτω προς τα πάνω μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Θα μας πουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση οδηγεί στην ανεργία και την εξαθλίωση. Στη μείωση των μισθών και των συντάξεων. Σε δραματική αύξηση του ήδη μεγάλου αριθμού των ανθρώπων που ζουν μες στη φτώχεια. Στη χρεοκοπία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Στην καταστροφή της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Στην εκποίηση όλης της δημόσιας περιουσίας και μάλιστα με χαμηλό τίμημα.

Αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση, αλλά σε βαθύτερη κρίση. Το μόνο που εξασφαλίζει αυτός ο δρόμος είναι τα κέρδη των ελληνικών και ξένων τραπεζών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει προτάσεις για μια ρεαλιστική πολιτική διεξόδου από την κρίση με προστασία της εργασίας και της δημόσιας περιουσίας. Τώρα όμως είναι η ώρα της αντίστασης για να μην περάσει η καταστροφική πολιτική που σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό ταμείο. Ο μόνος τρόπος να αποτραπούν είναι οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις. Ο λαός στους δρόμους. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι άνθρωποι, γυναίκες και άντρες, είναι ικανοί να εμποδίσουν όσα σχεδιάζονται εναντίον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: