Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Να μην κλείσει το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων !



Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες της τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) και υλοποιώντας την πολιτική των μνημονίων, προχωρά στην ολοκληρω­τική διάλυση του ΕΣΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτή τη στιγμή περίπου το 30% της κοινωνίας (ανασφάλιστοι και μακροχρόνια άνεργοι) δεν έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Η συστηματική υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ οδηγεί στην απαξίωση και την υπολειτουργία των υγειονομικών μονάδων του και τελικά στη χρεοκοπία και τη διάλυσή του,. Πολλές διαγνωστικές και νοσοκομειακές υπηρεσίες διοχετεύονται στους επιχειρηματίες της υγείας, τις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα και στις εξετάσεις αυξάνεται, η επιβολή χαρατσιού στην επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων είναι γεγονός. Συρρικνώνονται και καταργούνται υπηρεσίες για ευπαθείς ομάδες (άτομα με αναπηρία, ψυχικά πάσχοντες, τοξικοεξαρτημένοι και ηλικιωμένοι). Δεκάδες νοσοκομεία κλείνουν με τη διαδικασία της υποστελέχωσης σε προσωπικό και τη συγχώνευση κλινικών.

Τι συμβαίνει στην περιοχή μας
Τα νοσοκομεία των Πατησίων είναι από τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής. Το Υπουργείο Υγείας έβαλε λουκέτο στο πρώην 7ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ (στο οποίο γίνονται πλέον μόνο αιμοκαθάρσεις με πολύ χαμηλά επίπεδα ασφάλειας για τους ασθενείς αφού δεν υπάρχει πια Αναισθησιολογική κάλυψη). Τώρα ακολουθεί τα ίδια βήματα με συνοπτικές διαδικασίες στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων: Το Υπουργείο εκμεταλλευόμενο την τραγική υποστελέχωση του νοσοκομείου την οποία και επιδεινώνει με παράνομες αποφάσεις, αφήνει το νοσοκομείο χωρίς Παθολόγους και θέτει εκτός λειτουργίας το Παθολογικό και το Καρδιολογικό Τμήμα. Ουσιαστικά δηλαδή καταργεί το Γ.Ν.Πατησίων, το οποίο είναι θέμα χρόνου να σκορπίσει στα 4 σημεία του ορίζοντα με τη γνωστή μέθοδο της συγχώνευσης με το «Αγ. Όλγα».

Θα το επιτρέψουμε;
Η δημιουργία ενός μετώπου σωτηρίας των δημό­σιων δομών Υγείας, χρειάζεται να γίνει πρωταρχικό μέλημα των κινημάτων, των πολιτών και κάθε συλλο­γικότητας, που αγωνίζεται για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που καταστρέφουν τις ζωές μας!
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θέτει τις δυνάμεις του για τη συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου, για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί: ένα νέο αναβαθμισμένο, καλά στελεχωμένο και με επαρκή χρηματοδότηση –από τον κρατικό προϋπολογισμό- δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα Υγείας, με ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που το έχει ανάγκη, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική του κατάσταση.
Οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ της ευρύτερης περιοχής αναφοράς του Νοσοκομείου μέσα σε αυτές τις συνθήκες ξεκινούν καμπάνια υπεράσπισης των νοσοκομείων της περιοχής μας και της υπεράσπισης του δημόσιου αγαθού της Υγείας. Καλούμε κάθε κάτοικο της περιοχής, συλλογικότητες και σωματεία να διεκδικήσουμε μαζί:
    Να μην κλείσει το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων !




  ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ  

Τοπικές οργανώσεις:
Αγίων Αναργύρων- Καματερού
Γαλατσίου
Νέας Ιωνίας
Νέας Φιλαδέλφειας Πατησίων-Λαμπρινής


          

Δεν υπάρχουν σχόλια: