Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ολοι στην διαδηλωση της ΔΕΘ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΘ

Μαχητική αντιπολίτευση - συντονισμός «από τα κάτω» για να φύγουν το γρηγορότερο .

Εργαζόμενοι/ες, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες
Φοβούνται τις λαϊκές αντιδράσεις. Ο πρωθυπουργός κρύβεται από το λαό. Αποφεύγει να μιλήσει στην ΔΕΘ, πιστεύοντας ότι θα αποφύγει τις λαϊκές αντιδράσεις, οι οποίες, όμως, εξαιτίας της αγριότητας των προωθούμενων πολιτικών θα είναι εντονότερες από κάθε άλλη φορά.

Πρέπει να είμαστε όλοι και όλες εκεί!
Η φετινή κινητοποίηση εργατικών συνδικάτων και κοινωνικών κινημάτων στις 8 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ πρέπει να είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Να αποτελέσει την αγωνιστική αφετηρία για ένα νέο και νικηφόρο κύκλο αγώνων του εργατικού κινήματος ενάντια στη συγκυβέρνηση, την τρόικα, το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ευρωζώνης και της ΕΕ.
Με τη μαζική συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ, με σχεδιασμένη κλιμάκωσή τους, με την πιο πλατειά εργατική ενότητα και συσπείρωση, μπορούμε να τους διαμηνύσουμε ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν σε εργασιακό καθεστώς δουλείας και ανασφάλειας. Ότι μπορούμε  να υπερασπίσουμε και να επανακτήσουμε τα δικαιώματά μας.
Μπορούμε και πρέπει με την οργάνωση, συσπείρωση, ενότητα και κινητοποίηση της εργατικής βάσης να ξεπεράσουμε την συμβιβαστική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αλλά και την πολιτική περιχαράκωσης του ΠΑΜΕ.
Μπορούμε και πρέπει μέσα από την ανάπτυξη των εργατικών αγώνων να διαμορφώσουμε ένα διακριτό αγωνιστικό συνδικαλιστικό ρεύμα, που θα διεκδικήσει την πλειοψηφία στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και θα αγωνιστεί για την ανασυγκρότησή του σε διεκδικητική, ταξική κατεύθυνση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ αγωνίζεται για τη συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς αφενός για την στήριξη και ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων για να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές και αφετέρου για μία κυβέρνηση της Αριστεράς, που στηριγμένη στο λαό και σ΄ ένα κοινό προωθημένο πρόγραμμα θα προωθήσει την έξοδο από την κρίση προς όφελος των λαϊκών αναγκών και προοδευτικές αλλαγές με κατεύθυνση το σοσιαλισμό.

όλη η ανακοίνωση εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: