Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΣΟΥΜΠΑ

Την Τρίτη 28/8 στις 11 το βράδυ ομάδα περίπου 20 ατόμων με λοστούς και αλυσίδες έκαναν επίθεση σε σπίτι όπου μένουν Πακιστανοί και Έλληνες. Μπήκαν στην αυλή του σπιτιού και έψαχναν τους μετανάστες και επειδή δεν τους βρήκαν, έσπασαν την πόρτα της αυλής τους. Οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία.
Το ίδιο βράδυ στις 2 το ξημέρωμα, ομάδα τριών ατόμών επιχείρησε να κάψει ζωντανούς,
Πακιστανούς μετανάστες μέσα στο σπίτι τους, στην οδό Ι. Μέρλα, την ώρα που κοιμόντουσαν χρησιμοποιώντας εμπρηστικό μηχανισμο. Το μπουκάλι με την βενζίνη είχε στην άκρη εκρηκτική ύλη και έσκασε πάνω στο στρώμα όπου κοιμόταν ο ένας μετανάστης. Οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία και ο μετανάστης μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη και στο χέρι και νοσηλεύεται στην μονάδα αυξημένης φροντίδας. Οι δύο μετανάστες μένουν εκεί τα τελευταία 10 χρόνια, χωρίς να έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Στο πλευρό τους βρέθηκαν πολλοί γείτονες.
Αυτά τα περιστατικά έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά ρατσιστικών επιθέσεων που
έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα. Περιστατικά που αποτελούν την
συνέχεια της ρατσιστικής κυβερνητικής πολιτικής. Οι ρατσιστικές “σκούπες” της αστυνομίας  και η στοχοποίηση των μεταναστών ως πηγή όλων των κακών από τον Δένδρια και τον  Σαμαρά δίνουν ιδεολογική κάλυψη στις δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.
Ενώ μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση με τα μνημόνια τους, ενώ ετοιμάζονται για  νέα μέτρα που θα αποτελειώσουν την παιδεία, την υγεία, τους μισθούς και τις συντάξεις, την ίδια στιγμή θέλουν να μας πείσουν ότι για όλα φταίει ο διπλανός μας, ο γείτονας μας επειδή είναι από άλλη χώρα.
Είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν, να βάλουν τους από κάτω να  σφάζονται μεταξύ τους για να την βγάλουν αυτοί καθαρή.
Η Χρυσή Αυγή προσφέρει μεγάλη εξυπηρέτηση στο σύστημα, στρέφοντας την οργή του
κόσμου στους μετανάστες και την αριστερά, αντί για τους υπεύθυνους της κρίσης: κυβέρνηση, τρόϊκα, Δ.Ν.Τ., Ε.Ε., τραπεζίτες.

ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!
Εχθρός μας οι πραγματικοί υπεύθυνοι της εξαθλίωσης  των ζωών μας. Έλληνες και μετανάστες να  παλέψουμε μαζί ενάντια στα μνημόνια και αυτούς που τα επιβάλουν. Να μην επιτρέψουμε σε ΚΑΝΕΝΑ να σπείρει το μίσος στις γειτονιές μας. Το επόμενο διάστημα είναι αναγκαίο οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις, σωματεία και φορείς της περιοχής να συντονιστούμε και να δράσουμε ενάντια στο ναζισμό αλλά και ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Τοπική Οργάνωση Αγίων Αναργύρων -Καματερού

Δεν υπάρχουν σχόλια: