Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ιλίου – Αγ.Αναργύρων – Καματερού για την παρέμβαση του στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων.


Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου,  αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ των Δήμων Ιλίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού με επικεφαλής τον βουλευτή, Ανδρέα Ξανθό, υπεύθυνο του τομέα υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ,  επισκέφτηκε το Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων.

Μετά από καταγγελίες για πληθώρα προβλημάτων με τα οποία καθημερινά έρχεται αντιμέτωπο το Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την πρωτοβουλία να περιοδεύσει στα τμήματα του Ιδρύματος, όπου συναντήθηκε με τον Υποδιοικητή, την Διευθύντρια , εκπροσώπους του Σωματείου και εργαζομένους.
Το ανωτέρω ίδρυμα, το οποίο αποτελεί το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ίδρυμα αποκατάστασης της Ελλάδας, με ασθενείς από όλη την επικράτεια, διαπιστώθηκε ότι είναι σε πλήρη εγκατάλειψη. Συγκεκριμένα,  τα προβλήματα ξεκινούν με την ενσωμάτωση του Ιδρύματος στο Κ.Α.Τ., γεγονός που αντί να τα  επιλύσει, μάλλον τα επιτείνει, μέσα στο γενικό πλαίσιο υποχρηματοδότησης του  συστήματος  υγείας. Η αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε ρυθμίσεις που θα  εκσυγχρονίσουν το νομικό πλαίσιο καθώς και η αδιαφορία για τους ανθρώπους με αναπηρία εύλογα δημιουργεί το ερώτημα:  
-          Μήπως ήρθε ο καιρός για την παράδοση του σε ιδιώτες «επενδυτές»; Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως σε καμία περίπτωση η επίσκεψη του ΤΑΙΠΕΔ δεν ήταν τυχαία.
Το ίδρυμα βρίσκεται σε ένα χώρο 65 στρεμμάτων με 25.000 τετρ. μέτρα κτίσματα, εκ των οποίων τα  12.000 είναι εγκαταλελειμμένα και καμιά μέριμνα για ανάπτυξη τους δεν υπάρχει. Ταυτόχρονα, οι γιατροί του ιδρύματος είναι απλήρωτοι από 1/1/2013 και στις 31/10/2013 θα σταματήσουν, όπως τους έχουν ενημερώσει από την Διοίκηση, να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, χωρίς βέβαια να έχει γίνει αντικατάσταση τους από γιατρούς του ΚΑΤ. Η έλλειψη προσωπικού με βάση τα όσα αναφέρθηκαν είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη.  Ελάχιστοι φυσιοθεραπευτές, τραυματιοφορείς και νοσηλευτικό προσωπικό (π.χ. στη νυκτερινή βάρδια αντιστοιχεί 1νοσηλεύτρια για 67 ασθενείς και 1 τραυματιοφορέας για 120 ασθενείς!!!). Οι προαναφερθείσες ελλείψεις σε προσωπικό, όσο και οι ελλείψεις σε υλικά δυσχεραίνουν το έργο των εργαζομένων και πλήττουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους ασθενείς με αναπηρία.
Για όλα αυτά τα προβλήματα, τόσο ο βουλευτής Ανδρέας Ξανθός όσο και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύτηκαν, στο σωματείο των εργαζομένων, ότι θα τα μελετήσουν και θα επανέλθουν, προκειμένου να μπορέσουν να τα συζητήσουν εκ νέου σε μια ανοιχτή συνάντηση με τους εργαζομένους αλλά και να ενημερώσουν τους ασθενείς και τα Σωματεία των ΑΜΕΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εντείνει τον αγώνα για ένα καθολικά δημόσιο, ποιοτικό και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους τους κατοίκους της χώρας.
Η υγεία είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα και αυτό θα πρέπει να γίνει σαφές και ξεκάθαρο στους εκφραστές των μνημονιακών πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: