Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα συνθηκολογήσουμε με τα μνημόνια - Δε θα πούμε ναι σε εκβιασμούς και απειλές

Σημεία και βίντεο από τη σημερινή (3/4) συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα για τις πολιτικές εξελίξεις.
Θα ήθελα να ξεκινήσω τη σημερινή συνέντευξη με μια κατηγορηματική προειδοποίηση: Βιάστηκαν, τις τελευταίες μέρες, οι πολλαπλασιαστές της υποταγής στη χώρα μας, να αποδώσουν την ήττα της Κύπρου στο ΟΧΙ του λαού της. Βιάστηκαν και οι τρεις ιεράρχες που ελέω Μέρκελ κυβερνούν τη χώρα να ψάλλουν το προπαγανδιστικό απολυτίκιο του ΝΑΙ. Βιάστηκαν γιατί η ιστορία αυτή δεν τελείωσε. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας.
Αλλά βιάστηκαν ίσως και γιατί είναι και οι ίδιοι ανιστόρητοι. Δε γνωρίζουν ή δεν θέλουν να θυμόμαστε όλοι εμείς το ρόλο που έπαιξαν ιστορικά, στην πορεία του λαού μας και της χώρας μας, αλλά και άλλων λαών και χωρών, κάποια σημαντικά ΟΧΙ. Που όταν ορθώθηκαν βεβαίως  προκάλεσαν τη μήνη των εκάστοτε «ρεαλιστών»-αυτοί βλέπετε δεν λείπουν από καμιά εποχή. 
Αλλά ήταν αυτά τα ΟΧΙ που έγραψαν την ιστορία. Που άλλαξαν το ρου της ιστορίας. Έστω κι αν κάποια στιγμή φάνηκε ότι ενέχουν υψηλό ρίσκο, ότι θα οδηγήσουν σε  ήττες, ήταν αυτά που συσσώρευσαν εκείνο το ηθικό, το πολιτικό, και το εθνικό κεφάλαιο, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να κερδίζουν οι λαοί την ελευθερία και την ευημερία τους. 
 
Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είμαστε οπαδοί ενός ρεαλισμού που αγνοεί τόσο τη θέληση, όσο και τη δύναμη των λαών. Γι' αυτό και μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο, θέλουμε για άλλη μια φορά να ξεκαθαρίσουμε, τόσο στον ελληνικό λαό όσο και στους λογής μιντιακούς παπαγάλους της μοιρολατρίας, που ξεμυτίσανε τις τελευταίες μέρες από τα κλουβιά τους.
Εμείς, αν διαφέρουμε σε κάτι, είναι ακριβώς σε αυτό ότι δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε. 
Δεν πρόκειται να πούμε ΝΑΙ -κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες- σε εκβιασμούς και απειλές, δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε με τα μνημόνια, δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την πορεία του λαού και του τόπου προς την καταστροφή.
Δεν πρόκειται να πούμε ΝΑΙ στη διάλυση της κοινωνίας, στη διάχυση της απόγνωσης, στην καταστροφή της οικονομίας, στην καταδίκη χιλιάδων ηλικιωμένων σε θάνατο και χιλιάδων παιδιών στην πείνα και νέων ανθρώπων στην απόγνωση και τη μετανάστευση.
Δεν πρόκειται να πούμε ΝΑΙ, κάτω από οποιονδήποτε εκβιασμό, στην εκποίηση της Ελλάδας. Δεν πρόκειται να πούμε ΝΑΙ στις εντολές της κ. Μέρκελ.
Και, βεβαίως, το παραδεχόμαστε ότι δεν είμαστε οι καλύτεροι μαθητές του ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή τάξη ή καλύτερα στο ευρωπαϊκό αναμορφωτήριο που ο κος Σόιμπλε ονειρεύεται. 
 Αλλά ας το αντιληφθούν όλοι μια και καλή: το δικό μας ΟΧΙ δεν είναι στείρα άρνηση, αλλά παράθυρο στην ελπίδα και στη δημιουργία.Από το πιο αποφασιστικό, μετωπικό και ανυποχώρητο ΟΧΙ στη σημερινή πολιτική κοινωνικού ολέθρου και εθνικής ταπείνωσης,  ξεκινούν όλα τα ΝΑΙ, τα σημαντικά, τα ελπιδοφόρα ΝΑΙ σε μια Ελλάδα ανεξαρτησίας, δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και προόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: