Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Πολιτική Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  πορεύτηκε την προηγούμενη περίοδο  με κριτήριο και στόχο να αναδείξει τα πραγματικά προβλήματα, τις αιτίες που έφεραν την χώρα σ΄ αυτή την κατάσταση,  να προβάλλει τις θέσεις του, να τονίσει την ανάγκη απαλλαγής της χώρας και του λαού από μια πολιτική που καταστρέφει τη χώρα και χρεοκοπεί το λαό  και από μια επικίνδυνη κυβέρνηση η οποία έχει σαν στόχο να προστατεύσει τα συμφέροντα των δανειστών και της ολιγαρχίας της χώρας. Η προσπάθεια αυτή  συνοδεύτηκε από μια  επιτυχή διαδικασία ανασυγκρότησης και μαζικοποίησης του πολιτικού μας φορέα, με τομή την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.
 • Δώσαμε μάχη για να μην ψηφιστεί το μνημόνιο Νο 3, συμμετείχαμε στην ανάπτυξη του κινήματος αντίστασης, αναδείξαμε τον αντικοινωνικό και αναποτελεσματικό του χαρακτήρα.
 • Συμβάλουμε στην ανάπτυξη και προβολή δομών αντίστασης και αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα ξεπερνώντας τις δυσκολίες που έχουν εμφανιστεί.
Αναδείξαμε την συγκάλυψη του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ αλλά και τα ουσιαστικά στοιχεία που συγκροτούν τον τρόπο λειτουργίας και επιβολής ενός σάπιου και διαπλεκόμενου πολιτικού συστήματος.
 • Πήραμε καθαρή θέση πάνω στα φαινόμενα τρομοκρατικής βίας και δείξαμε τις κυβερνητικές ευθύνες αλλά και τις κυβερνητικές επιδιώξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: