Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 20:00
στο θεατράκι στον Άτταλο

συζητάμε για το αποτέλεσμα των εκλογών και συνδιαμορφώνουμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ Η ΕΛΠΙΔΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!


Η νέα τρικομματική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να βαδίσει έξω από το μνημονιακό δρόμο.  Τόσο οι επιλογές των προσώπων στα Υπουργεία, όσο και οι προγραμματικές συγκλίσεις των τριών κομμάτων, δείχνουν μια κυβέρνηση με σαφές δεξιό περιεχόμενο και προσανατολισμό, στηριζόμενη κατά κύριο λόγο από τις δυνάμεις που ευθύνονται για την χρεωκοπία και την εξαθλίωση του λαού μας.
Ιδιαίτερα η επιλογή του υπουργού Οικονομικών από τον τραπεζικό χώρο είναι ενδεικτική των συμμαχιών που προτίθεται να οικοδομήσει η νέα κυβέρνηση, ακολουθώντας τον… «πετυχημένο» δρόμο της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα σταθεί συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας, για την έξοδο της Ελλάδας από τα καταστροφικά μνημόνια και την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης.
Θα είναι στο πλευρό του λαού , στηρίζοντας τους αγώνες  ενάντια στα νέα μέτρα που θα έρθουν ,δίνοντας τη πολιτική μάχη ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, χτίζοντας δίκτυα αλληλεγγύης στις γειτονιές για να μην υπάρξουν κ άλλα θύματα από τις πολιτικές των Μνημονίων, μεχρι να καταφέρουμε να τους ανατρέψουμε αυτούς και τα Μνημόνια τους.
Σας καλούμε να συζητήσουμε  για το αποτέλεσμα των εκλογών κ  να αποφασίσουμε όλοι μαζί  τις  δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ Αγίων Αναργύρων για το επόμενο διάστημα.

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥNΕΛΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
 ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
 ΤΕΤΑΡΤΗ  27 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:00
 ΣΤΟ Α΄ΚΑΠΗ (Ν.Πλαστήρα & Κλεισούρας)

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ, ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

Στις εκλογές της 17ης Ιούνη από άποψη κοινωνικού συμφέροντος των λαϊκών στρωμάτων χάθηκε μοναδικής τάξης ευκαιρία να αναδειχτεί κυβέρνηση Αριστεράς, που θα ανέκοπτε και θα ακύρωνε τις αντικοινωνικές μνημονιακές πολιτικές στη χώρα μας και θα δημιουργούσε στην Ευρώπη ένα ντόμινο αμφισβήτησης από τους λαούς, κοινωνικά κινήματα και αριστερές προοδευτικές δυνάμεις των πολιτικών αιώνιας λιτότητας που απορρέουν από το δημοσιονομικό σύμφωνο σταθερότητας.
Ωστόσο η 17η Ιουνίου ήταν μια ιστορική ημέρα για την Ριζοσπαστική Αριστερά της χώρας μας και ειδικά για το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί για πρώτη φορά διεκδίκησε με πολλές πιθανότητες την πρωτιά και το σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης σπάζοντας όλα τα πολιτικά στερεότυπα που είχαν διαμορφωθεί στις λαϊκές συνειδήσεις από το πολιτικό κατεστημένο ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προορίζονται για να κυβερνούν ή να συγκυβερνούν και η Αριστερά μόνο για να τους αντιπολιτεύεται και για να οργανώνει και να στηρίζει τους κοινωνικούς αγώνες.


ολο το αρθρο εδω 

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Στον αστερισμό της διαστρέβλωσης και το Reuters...

Συνεπώς η υποτιθέμενη δήλωση του Αλ. Τσίπρα ότι δε θα καλέσει τον ελληνικό λαό να βγει στους δρόμους δεν προκύπτει από τα όσα είπε, αλλά είναι απλώς μία "αθώα ερμηνεία" του πρακτορείου. Η δήλωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής.

Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει να κατεβαίνει στους δρόμους και να διαμαρτύρεται για τα βάρβαρα μέτρα του Μνημονίου, για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις απολύσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας. Ότι θα πάψει να δίνει το παρών σε κάθε αγώνα των εργαζομένων, σε κάθε πορεία, σε κάθε απεργία. Το παιχνίδι διαστρέβλωσης των δηλώσεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, παιχνίδι που έπαιζαν συνεχώς και αδιαλείπτως κατά την προεκλογική περίοδο οι συστημικές δυνάμεις, το είδαμε, το καταλάβαμε, το βαρεθήκαμε.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Από το άρθρο 16 στην επόμενη μέρα των εκλογών

Όλα αυτά οφείλουμε να τα θυμόμαστε. Γιατί είναι αυτά που μας έφεραν  εδώ.  Να θυμόμαστε ότι σε αυτή τη νέα φάση της Αριστεράς μπαίνουμε με λίγες βεβαιότητες και πολλά ερωτήματα. Κρατάμε όμως τις αξίες μας, κρατάμε τα ιδανικά μας. Σε αυτή τη νέα φάση οφείλουμε να θυμόμαστε ότι για εμάς η δημοκρατία είναι αυταξία και πως δεν την παραμερίζουμε προς όφελος της αποτελεσματικότητας. Να θυμόμαστε πως σε μια κοινωνία που μισό εκατομμύριο επιλέγουν ψήφο στους νεο-ναζί, εμείς οφείλουμε να αποδεικνύουμε ότι ο «δικός μας κόσμος χωράει πολλούς κόσμους». Να θυμόμαστε πως εμείς παλεύουμε για την κοινωνική απελευθέρωση και καθημερινά να βάζουμε ψήγματα της κοινωνίας που ονειρευόμαστε. Να θυμόμαστε ότι η δική μας Αριστερά έφτασε ως εδώ γιατί προτίμησε τις κοπιαστικές βόλτες στα αλώνια από το ξεκούραστο πέρασμα στα σαλόνια. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε!

ολο το αρθρο εδω 

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Κεντρικη ΠροεκλογικηΣυγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ


Η Διακαναλική του ΣΥΡΙΖΑ στο Ζάππειο (+φωτό)





Διαβάστε το πλήρες το κείμενο της διακαναλικής συνέντευξης τύπου που έδωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλ. Τσίπρας σήμερα 12/6/2012 στο Ζάππειο και δείτε σχετικές φωτογραφίες

http://www.left.gr/article.php?id=2457

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

                   ΤΡΙΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:30
           ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
               (δίπλα στο Κεπ Καματερού)
             με την υπ. βουλευτή Ρένα Δούρου

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια αύριο σε όλη την Ελλάδα

 
Αθήνα, πλατεία Ομονοίας, στις 19.00

Ως απάντηση στις φασιστικές προκλήσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ( σήμερα κιόλας το πρωτοπαλίκαρο του Ν. Μιχαλολιάκου, Η. Κασιδιάρης, πέταξε ένα ποτήρι νερό στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Δούρου, ενώ δεν δίστασε να χτυπήσει τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη), διοργανώνονται αύριο, Παρασκευή 8 Ιουνίου, αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.

Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη, για να δοθεί μία απάντηση στη φασιστική, ξενοφοβική, σεξιστική, ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και τις πρακτικές της. 

Το τσάκισμα των φασιστών της Χρυσής Αυγής και όλων όσων τους υποστηρίζουν και τους νομιμοποιούν είναι χρέος μας και μονόδρομος.
 

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη.


Η σημερινή επίθεση του εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη έδειξε σε δημόσια θέα αυτό που ήταν ευρέως γνωστό. Το πραγματικό πρόσωπο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.
Υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμούν δίκες σε βάρος στελεχών της συγκεκριμένης οργάνωσης  οι οποίες αναβάλλονται συνεχώς, δίνοντάς τους ασυλία για να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση.    
Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε σε καμία δημόσια συζήτηση που θα βρίσκεται εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και θα θέσουμε και το θέμα στη διακομματική επιτροπή.

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΣΥΡΙΖΑ αγίων αναργύρων-καματερου-ιλιου-πετρουπολης

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ από τις 19:30 στον Πευκώνα Αγίων Αναργύρων

 19:30 συνελευση νεολαιας "πολιτικες εξελιξεις και η αναγκη αντιστασεων" 
22:00 παρτυ(rock,reggae, disco,etc)
προβολες βιντεο, εκθεση σκιτσου,αφιερωματα(Συνταγμα, Βενεζουελα, αντιρατσισμος, φοιτητικο κινημα στον Καναδα), αλληλεγγυο εμποριο

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

               ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 19:30
 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

    με την υπ.βουλευτή Επικρατείας Θεανώ Φωτίου
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
   ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ανοιχτή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: "Η καρδιά των λαών της Ευρώπης χτυπά στην Ελλάδα".

Θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας και ο διακεκριμένος Σλοβένος φιλόσοφος, Σλαβόι Ζίζεκ, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους στοχαστές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουνίου, στις 7.00 μμ, στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138).
Θα χαιρετίσει ο Κώστας Δουζίνας, καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Μπίρκμπεκ του Λονδίνου.

Το πρώτο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις 17 Ιούνη


δεν μας φοβιζουν πια!!!
καταργουμε τα μνημονια
ανοιγουμε δρομο στην ελπιδα

http://www.youtube.com/watch?v=JXLMfGKaOZs